Du lämnar Karlstads universitet och din roll som forskare inom Ingoskog. Hur känns det?
-Det är läskigt att lämna forskarrollen. Jag gillar ju det jag gör och jag brinner för miljöfrågan, men främst kommer jag att sakna mina fantastiska kollegor. Samtidigt ser jag fram emot att testa på något nytt och utmanande, och man vet ju aldrig, jag kanske kommer tillbaka. 

Vad tror du är viktigt för en framtida grön omställning?
– I grund och botten behöver vi förändra det nuvarande ekonomiska systemet. Vi kan inte fortsätta att leva och konsumera som vi gör i västvärlden idag. Här har i första hand producenter ett ansvar att ta fram varor som är hållbara ur ett miljöperspektiv och där kan myndigheter påverka genom till exempel reglering, medan vi konsumenter kan påverka genom de val vi gör. Men vi måste också börja tänka på nya sätt där miljö och social hållbarhet måste gå före ekonomiska mål.

Lycka till med ditt nya jobb.
– Tack!